Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adventi Vajas keksz

Hozzávalók:
10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 közepes tojás, 1 zacskó vaníliás cukor, 50 dkg liszt, kb. 3/4 dl sűrű tejföl, fél teáskanál sütőpor, 1 tojássárgája, 3 evőkanál tej, a díszítéshez: tetszés szerint mogyoró, dióbél, kandírozott cseresznye és natúr (nem sós) pisztácia

Elkészítés:
A vajat krémesre kikeverjük, majd beledolgozzuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, végül belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Lisztezett deszkán a tésztát késfoknyi vastagra kinyújtjuk. Kb. 3 cm átmérőjű kiszúrókkal összesen 90 különböző formát szaggatunk belőle.
A kekszet három, sütőpapírral kibélelt tepsiben elosztjuk. Tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük, majd dióval, mogyoróval, kandírozott cseresznyével és pisztáciával ízlés szerint, minél tarkábbra díszítjük. Előmelegített sütőben 175 fokon tepsinként 7-8 perc alatt világosra sütjük. Miután kihűlt, jól záródó, lehetőleg fém dobozba rakjuk.

 


 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2014 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 9241
Hónap: 191
Nap: 11