Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokoládés-diós kocka

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó, 10 tojás, 17-18 dkg vaj vagy margarin, 17-18 dkg cukor, csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg felaprított mogyoró, 15 dkg darált mogyoró, 10 dkg liszt, 15 dkg darált mandula (héj nélkül), 1 zacskó sütőpor, 1 evőkanál őrölt fahéj, kis őrölt szegfűszeg, kis reszelt szerencsendió, 1 narancs reszelt héja, 3 evőkanál vörösbor, 2 evőkanál rum, 3 evőkanál narancslé, a tepsi kikenéséhez: margarin és liszt, a sablonhoz: kemény papír, a szóráshoz: porcukor

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. Robotgéppel a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgákat. A lisztet a mogyoróval, a mandulával, a sütőporral, a fahéjjal, szegfűszeggel, szerencsendióval és a narancshéjjal elvegyítjük, majd a lereszelt csokoládéval együtt a tojáskrémbe forgatjuk. Hozzáadjuk a bort, a rumot és a narancslevet.
A tojásfehérjéket két adagban, két külön keverőtálban kemény habbá verjük, és apránként a tésztába vegyítjük. A masszát margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 25-30 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Végül kemény papírból kivágott, karácsonyi mintájú sablonokkal kirakjuk, és porcukrot szitálunk rá.

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Július / 2016 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 15645
Hónap: 162
Nap: 5