Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Havas Fenyők

Hozzávalók:
22 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 evőkanál rum, 32 dkg finomliszt, 8 dkg finomra darált mandula, 2 tojás, 1 mandulaízű sütőaroma, 5 dkg vaj,
- a töltelékhez: 10 dkg földimogyoró, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle.
A fenyőket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földimogyorót finomra daráltjuk, majd a mézzel meg a kakaóval simára keverjük. A mogyorókrémmel 2-2 fenyőkekszet összeragasztunk. Kedvünk – és időn – szerint cukormázzal is díszíthetjük, vagy porcukorral meghinthetjük.
 
 


 
Havas fenyők
 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 16222
Hónap: 85
Nap: 3