Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi sütik

Hozzávalók: 

Csokoládés diós-mézes kocka
 


1 dl folyékony (akác)méz, 1,5 dl juharszirup, 12-13 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukro, 17-18 dkg vaj, 20 dkg puha aszalt sárgabarack, 5 dkg dió, 5 dkg mogyoró, 4 közepes tojás, 5 dl tejszín, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 40 dkg ét tortabevonó, a tepsi kikenéséhez. margarin és liszt, a díszítéshez: tetszés szerint olajos magvak (dió, mogyoró) és aszalt sárgabarack

Elkészítés:
Láboskában a folyékony mézet a juharsziruppal, a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral és 12-13 dkg vajjal állandóan kevergetve felforraljuk, majd kb. 2 percig főzzük. Keverőtálba öntjük, és 15 percig hűlni hagyjuk.
Közben az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A diót és a mogyorót finomra daráljuk, majd a tojásokkal, 2 dl tejszínnel, a fűszerkeverékkel, az átszitált lisztttel és a sütőporral együtt a mézes masszába dolgozzuk. Beleforgatjuk a felaprított aszalt gyümölcsöt, és a tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk (32-38 cm-es). Előmelegített sütőbe toljuk és 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Láboskában a maradék tejszínt felforraljuk, a tűzhely szélére húzzuk, és megolvasztjuk benne az apró darabokra tördelt ét tortabevonót. Belevegyítjük a maradék vajat, fényesre keverjük, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. A langyos mázat vastagon, hullámosan a mézes tészta tetejére simítjuk. Kb. 3 órára a hűtőbe tesszük. Végül kockákra vágjuk, és tetszés szerint díszítjük.


 
Csokoládés diós-mézes
Csokoládés diós-mézes kocka
 
kocka

 

CsokoládésCsCso
Csokoládés diós-mézes kocka
koládés diós-mézes kocka

 
Csokolád

<< Főoldalra

Hozzávalók:
2 tojás, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg puha vaj, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 15 dkg dió, 15 dkg mogyoró, 5 dkg natúr pisztácia, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 10 dkg porcukor, 2-3 dkg darált pisztácia, sütőpapír, alufólia

Elkészítés:
Robotgép habverőjével a tojásokat a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a vaj felét, majd belevegyítjük a túrót. Beleforgatjuk a diót, a mogyorót meg a natúr pisztáciát, és hideg kézzel gyorsan belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben hosszú, ovális cipóvá formázzuk, majd 175 fokra előmelegített sütő középső sínjére toljuk. Kb. 55 percig sütjük.
A maradék vajat megolvasztjuk. A forró kalácsot a vajjal megkenjük, és porcukorral vastagon megszórjuk. Kihűlés után 2-3 napra alufóliába csomagoljuk, majd sablon alapján, darált natúr pisztáciával díszítjük.
és diós-mézes kocka

 
 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Április / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 15780
Hónap: 133
Nap: 4