Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Túrós Ünnepi Kalács

Hozzávalók:
2 tojás, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg puha vaj, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 15 dkg dió, 15 dkg mogyoró, 5 dkg natúr pisztácia, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 10 dkg porcukor, 2-3 dkg darált pisztácia, sütőpapír, alufólia

Elkészítés:
Robotgép habverőjével a tojásokat a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a vaj felét, majd belevegyítjük a túrót. Beleforgatjuk a diót, a mogyorót meg a natúr pisztáciát, és hideg kézzel gyorsan belegyúrjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben hosszú, ovális cipóvá formázzuk, majd 175 fokra előmelegített sütő középső sínjére toljuk. Kb. 55 percig sütjük.
A maradék vajat megolvasztjuk. A forró kalácsot a vajjal megkenjük, és porcukorral vastagon megszórjuk. Kihűlés után 2-3 napra alufóliába csomagoljuk, majd sablon alapján, darált natúr pisztáciával díszítjük. 
 
 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Június / 2017 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 16433
Hónap: 120
Nap: 4